Altijd de goedkoopste autoverzekeringen!

Naheffing assurantiebelasting

Staatssecretaris Frans Weekers van FinanciĆ«n wil voorkomen dat consumenten belasting ontwijken door hun verzekering vooruit te betalen. “Desnoods krijgen consumenten een naheffing.” Weekers is niet blij met de truc waarmee consumenten het hogere tarief voor de assurantiebelasting kunnen omzeilen.

“Dat mag niet gebeuren”, aldus de staatssecretaris. Weekers wil de belastingontwijking tegenhouden door bijvoorbeeld de belasting te heffen over de verzekerde periode.
Desnoods naheffing
“De schatkist kan het nu niet hebben dat op grote schaal de belasting wordt ontweken.” Weekers wil desnoods de consumenten een naheffing sturen als ze vooruit hebben betaald, zegt hij tegen RTL Nieuws. Op dit moment is de assurantiebelasting 9,7 procent. Dit wordt begin volgend jaar 21 procent. Maar alle premie die voor die tijd betaald moet worden, valt nog onder het oude tarief. Het tarief gaat omhoog om het afschaffen van de forensentaks en de langstudeerboete te compenseren.
Extra kosten. Volgens deskundigen biedt dit de consument die geld wil uitsparen een ontsnappingsroute. De verhoging van de belasting op verzekeringen kost een gemiddeld huishouden 100 euro per jaar. Volgens informateur Wouter Bos (oud-minister van Financiƫn) houdt het ministerie rekening met minder inkomsten in 2013..