Altijd de goedkoopste autoverzekeringen!

Autoverzekering op naam van je ouders?

Na uren lessen heb je hem eindelijk binnen. Het rijbewijs! En heb je je rijbewijs dan wil je ook graag de weg op. In het begin zal dat vooral met de auto van je ouders zijn, maar op termijn is het toch ook wel aantrekkelijk om zelf een leuke tweedehands auto aan te schaffen. Bij een eigen auto hoort een autoverzekering. Dat ben je wettelijk verplicht. Omdat dit je eerste autoverzekering is en jij je rijbewijs nog niet zo lang hebt, kan de premie die je moet betalen flink tegenvallen. Zet je daarom je autoverzekering op naam van je ouders? Of toch maar niet?

Regelmatige bestuurder
Bij het afsluiten van een autoverzekering is het voor de verzekeraar altijd van belang wie de regelmatige bestuurder van het voertuig is. Op basis van wie de bestuurder is wordt een premie berekend. Zet je jouw auto op naam van je ouders, dan kan je dus profiteren van een lagere premie. Maar ben je niet eerlijk tegen de verzekeraar en zij komen daar achter, zijn de gevolgen voor jou. Dit valt namelijk onder verzekeringsfraude en is verboden. Bij het opgeven van een andere naam kan de autoverzekeraar je uit de verzekering zetten en eventueel gemaakte schade weigeren te vergoeden. De beste optie is toch om een autoverzekering voor jongeren af te sluiten.

Schadevrije jaren
Heb je voor het eerst een autoverzekering? Dan start je op nul schadevrije jaren. Het aantal schadevrije jaren worden verrekend met de no-claim korting. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op je autoverzekering. Op deze manier kan je premie al snel omlaag gaan. Daarnaast rekent de autoverzekeraar jou na een paar jaar ook niet meer onder de ‘risicovolle groep’, waardoor je premie nog verder naar beneden gaat. Dubbel winst!
.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *